pátek 29. července 2016

V pátek v pět

Rozhodl jsem se svůj experiment s ranním běháním rozšířit o kombinaci s pracovním nasazením v zaměstnáním. Takto to přece dělají všichni správní američtí filmoví hrdinové, že si jsou ráno před prací zaběhat, zaplavat nebo zahrát squash a poté čerstvě osprchovaní a voňaví vyrážejí do soudních síní nebo do vedení obřích firem řídit běh světové ekonomiky.


Nechám stranou, jaká je realita nejen ve Spojených Státech, ale i u nás O pravdivosti a autentičnosti hollywoodských scénářů nemám valné iluze. Přesto jsem se onen model pokusil vyzkoušet i u sebe. Leč na rozdíl od amerických právníků mám pracovní dobu od sedmi, tudíž jsem tomu musel přizpůsobit i svůj denní režim. A tak mi v pět ráno slabě zavibroval budík. Byl to boj, ale nakonec vítězný. Dodává mi to mírného sebevědomí, neb silně pochybuji, že by filmový Brad Pitt nebo George Clooney obdobnou oběť učinili. Lehce snídám a před šestou vyrážím do přírody. Jeden klad oproti předchozím výběhům z tohoto týdne to má - je příjemný chládek, běží se mi dobře. Běžím svou obvyklou trasu na Končiny a zpět. Tuhle trasu mám asi nejraději - první 4,5 kilometru běžím pořád do mírného kopce, takže běžím pomaleji a v poklidném tempu se zahřeji. Na Končinách se obracím zpět a teď již skoro celou cestu běžím z mírného kopce dolů. Nejvíc se mi vždycky líbí úplný konec, kdy běžím pěknou polní cestou směrem k rychnovské Bille, kde obvykle končím.

Běží se mi dobře a tak si trasu trošku protáhnu, takže do cíle u Billy přibíhám právě v sedm hodin. Volným tempem vyklusávám domů, dávám si sprchu a vyrážím do práce - taktéž po americku autem :-). Nakonec jsem v práci o půl osmé. A plný energie se vrhám do víru pracovních povinností. Určitě to ještě někdy zopakuji - definitivně jsem propadl kouzlu ranního běhání! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat