sobota 13. srpna 2016

Běh Údolím řeky Bělé

Tenhle závod prostě miluji! Běžel jsem jel vloni poprvé, přestože se koná již dlouhou dobu a z mé strany to byla láska na první pohled :-) Hezká atraktivní trať, příjemná parta lidí a automaticky negativní split, neb první půlka se běží do kopce, zatímco celá druhá polovina z kopce :-) Sen každého běžce!!


Letos navíc oproti loňskému roku panovalo ideální běžecké počasí - chladno, zataženo, ráno dokonce pršelo, později přešel déšť v lehké mrholení. Ale v okamžiku startu v deset ráno již neprší. Vyrážíme na trať v ostrém tempu - tedy alespoň pro mě je to tempo dost ostré - není to půlmaraton natož maraton :-) Vyrážím v tempu, kterým jsem zvyklý běhat, ale tak nějak samo mi to zrychluje - to je tou atmosférou závodu. Předbíhám několik závodníků, ale po většinu závodu běžím sám. Sám se silnicí, přírodou a mou běhací muzikou.

Startuje se ve Skuhrově u kulturáku, trať vede po silnici směrem na Deštné údolím Bělé stále do mírného kopce pod hrad Klečkov, kde je obrátka a běžíme zpět, tentokrát dolů z kopce - psychicky to nesmírně pomáhá. Celou trasu průběžně zrychluji, běží se mi skvěle, lehce, bez problémů - že by byl přece jen znát trénink a všechny ty naběhané kilometry? :-)

Nakonec je z toho příjemný osobní rekord na 10 kilometrů - co si více přát? Snad jen to, abych byl příští rok zdráv o mohl běžet tenhle pohodový závod znovu :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat