středa 3. srpna 2016

Počasí značky "Ideál"

Zeptejte se běžců, jaké počasí je pro ně to ideální a vsadím se, že od většiny z nich dostanete odpověď o 15 stupních nad nulou, lehkém větříku, na překážku nejsou ani lehké dešťové přeháňky či drobné mrholení.


Je to počasí, které vám umožní běžet v šortkách a v tričku aniž byste se museli obávat zdravotních následků v podobě strašlivé smrtelné rýmičky a zároveň neriskujete dehydrataci a kolaps z vedra. Větřík a slabý deštík vás příjemně ochlazuje, takže si můžete v klidu běžet své tempo. 

Přesně takovéto počasí panovalo včera večer. Vím, že od druhého srpnové večera máme podvědomou tendenci očekávat teplé a slunečné počasí, nicméně letošní léto má zatím tendenci spíše bourat zažité konvence a představy o typickém počasí. A tak zatímco v neděli bylo odpoledne 26 stupňů a bouřky, v pondělí bylo příjemné slunečné počasí s teplotami lehce nad dvacet stupňů, včera bylo jen kolem 15 stupňů. Celé odpoledne to navíc vypadalo na déšť, který se opravdu dostavil krátce předtím, než jsem se oblékl do běžeckého. Malá chvilka váhání, ale nakonec jsem vyrazil na krátké šestikilometrové kolečko kolem Lukavice a i vzhledem k tomu počasí značky Ideál se mi běželo moc dobře a běh jsem si užil. O dost více než když jsem tuto trasu běžel před týdnem při teplotě o  12 stupňů vyšší :-)

A tak mi pranic nevadilo, že jsem doběhl domů mokrý - je rozhodně příjemnější být ochlazován příjemným letním deštíkem než vlastním potem :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat