pondělí 15. srpna 2016

Kouzlo spontánnosti

Tréninkový plán mi na včerejšek předepsal dvacetikilometrový běh. Plánoval jsem to opět pojmout jako brzký ranní výběh, ale nevzbudil jsem se. Navíc mě po pátečním tréninku a sobotním závodě docela bolely nohy, proč to nepřiznat? Ordinuji se tedy den rekonvalescence - poběžím zítra! Mám dovolenu, tak proč jí neprožít sportovně?





Dnes plánuji vzbudit se hodně brzy, ale nedaří se to - poslední dobou mám s tím ranním vstáváním nějaký problém! :-) Chystám snídani a v osm odvážím dceru na koně, běžeckou výbavičku s sebou, půjdu si zaběhat někde tam. Pak se mi to ale rozleží v hlavě a nechce se mi běhat pořád stejné trasy, dnes zkusím něco nového! Když už sedím v tom autě, někam si zajedu zaběhat - troška amerického joggingu :-)

Nakonec nechávám auto na konci Synkova u častolovického zámeckého parku. Vybíhám. Zpočátku běžím krásným prostředím zámeckého parku, v Častolovicích přebíhám hlavní cestu a po cyklostezce běžím do Kostelce. V Kostelci běžím ke koupališti a podél jezu proti proudu Divoké Orlice. Chvilku po asfaltu, chvilku terénem, chvilku po slunci, chvilku stínem - nádhera!

Přebíhám řeku a polní cestou pokračuji do Doudleb. Kilometry utěšeně přibývají, už teď to vypadá, že jich bude více než původně plánovaných 14-15 kilometrů :-) Po lávce přebíhám zpět Orlici a podél řeky se pomalu vracím zpět. Kilometr po mé milované Grundě, zpět k řece, tentokrát běžím po druhém břehu Orlice. Překonávám řeku po úzké lávce nad jezem, kolem kosteleckého kempu, zpět na cyklostezku a tou samou cestou zámeckým parkem k autu. Celkem 17 kilometrů v příjemném tempu. Moc se mi dnešní běh líbil - trasa rozmanitá, střídání asfaltu a terénu,, civilizace i příroda, slunce i stín -běžecká nádhera! A hlavně je v tom kouzlo nečekaného  ať žije spontánnost!








Žádné komentáře:

Okomentovat