úterý 16. srpna 2016

Zrychlený přesun na zahradu

Matematická rovnice dne zní jasně: Odvézt auto do servisu + Obrátit seno na zahradě + jít si zaběhat = ? Přece odvézt auto do servisu a na zahradu si potom zaběhnout, ne?


Vstávám opět brzy, přestože mám dovolenou - letní ráno umí být stejně tak krásné! Ve tři čtvrtě na sedm jsem již v Lipovce, abych předal auto do servisu na pravidelnou kontrolu. Paní  mi nabízí odvoz, ale s úsměvem odmítám, že si domů, resp. na zahradu doběhnu sám. Na zádech svůj malý lehký běžecký batůžek se suchým oblečením, peněženkou a klíči, na sobě běžecký outfit a jde se na to! V sedm vybíhám z autoservisu do mírného, ale protivného kopce směrem k Lukavici, ale abych neběžel tou nejkratší trasou, uhýbám doleva a běžím směrem ke kvasinské škodovce. Slunce na obloze, lehký větřík, terén se houpá nahoru a dolů. U plynové stanice nad Kvasinami odbočuji doprava opět směrem na Lukavici, další mírné, ale protivné stoupání :-) To je holt riziko běhání v podhorském kraji.

Na křižovatce, odkud je nádherný rozhled na Lukavici i Orlické hory, se rozhoduji, jestli poběžím doprava a seběhnu do Lukavice ke škole nebo zda si trasu ještě o pár kilometrů prodloužím. Běží se mi fajn, tak volím odbočku doleva a již potřetí se stáčím směrem na Kvasiny. Po kilometru a půl zahýbám směrem na Slavěnku a nechávám tak definitivně Kvasiny za zády. Kopec na Slavěnku je prudký, ale krátký, běží se mi lépe než dva předešlé táhlé kopce. A konečně jsem na vrcholu stoupání a teď již jen dolů a dolů a dolů! Věřte nebo ne, nakonec to bylo rovných devět kilometrů! 

Sprška, napít se a v osm hodin už sedím na terase a hledím na sluncem zalitou letní zahradu. 

Jestli jste vnímaví čtenáři, určitě vám neušlo, že nahoře zmíněná rovnice v sobě skrývá drobný háček! :-) Sice jsem doběhl na zahradu, ale jak zpět domů a pro auto? Naštěstí existuje veřejná doprava, takže jedu autobusem domů do Rychnova a po obědě pak v rámci tréninku pěšky do Lipovky pro auto. Nemáme to my sportovci krásné" :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat