sobota 24. září 2016

Hledání nejdelší cesty

Když jsme před časem kupovali domeček se zahradou v Lukavici, tak jsme samozřejmě hledali různé trasy, jak se tam dostat i pěšky. Samozřejmě ty nejkratší trasy. :-) 


Když jsem pak začal používat Endomondo a později jsem si i pořídil běžecké hodinky, všechny tyto trasy jsem prošel a změřil, takže víme, že ta nejkratší pěší trasa má rovných 6 kilometrů. Ostatní trasy jsou o něco delší, ta nejdelší, po které občas jdeme, má necelých 8 kilometrů.

Pak jsem však začal běhat větší objemy a úloha se otočila - doběhnout z Rychnova do Lukavice a uběhnout přitom více než oněch 6-8 kilometrů. A tak tedy započalo mé hledání nejdelší cesty. 

Trasa přes město, po cyklostezce do Lipovky, tady odbočit doprava a po Příčnici doběhnout do Lipovky - 9 kilometrů.

Po cyklostezce až do Kvasin, kolem automobilky do Lukavice - necelých 12 km.

Přes Malou Lipovku, Litohrady, Solnici a Kvasiny - 15 kilometrů. 

A včera večer jsem našel jednu trasu, která má dokonce 18,5 kilometru! :-)

Rozhodl jsem se přespat na baráku a nechtělo se mi jezdit autem, byl krásný večer, tak jsem se rozhodl spojit  večerní výběh s přesunem na zahradu. Do běžeckého batůžku si balím jen to nejnutnější a kolem šesté vybíhám. Slunce klesá pomalu k západu, je příjemné počasí, ideální pro běh. Poslouchám Deset malých černoušků od Agathy Christie v mistrovském poddání Vladimíra Čecha - opravdu luxusní zpracování. Na sedmém kilometru, kousek před Solnicí, slunce zapadá. V Solnici se obracím a běžím zpátky směrem na Lipovku a Litohrady. Obloha hraje všemi barvami, je hodně šero, tak zapínám blikačky.Z Litohrad znovu do Solnice, podél řeky Bělé ke Kocourovi, do Kvasin a odtud přes pole do Lukavice. Už je skoro tma, zapínám i čelovku. Je moc příjemně, běh si fakt užívám, stále zabrán do příběhu deseti černoušků. Knížku jsem četl několikrát, znám zápletku, ale stejně se mi to moc líbí.

Závěrečný seběh do Lukavice, pak již jen necelé dva kilometry přes vesnici a jsem tady! Můj první podzimní výběh byl naprosto úžasný! Jen více takových výběhů! Teď rychle zatopit v kamnech, dát si sprchu a hurá do postele! 


Žádné komentáře:

Okomentovat