čtvrtek 22. září 2016

Začínám druhou tisícovku

Nedělním půlmaratonem v Českém Ráji jsem symbolicky uzavřel první letos naběhanou tisícovku kilometrů a v samém závěru nádherného závodu jsem započal tisícovku druhou.


V pondělí jsem si naordinoval odpočinkový den po závodě, ale od úterý jsem již opět směle vyrazil trénovat na vysněný maraton a ukusovat z druhé tisícovky :-) 

A jako by těch symbolů bylo málo, nedělním závodem jsem asi definitivně uzavřel letní sezónu a plynule přešel do sezóny podzimní se vším, co s sebou podzim přináší. Takže úterní i středeční výběhy již probíhaly za tmy či skoro z tmy, již jsem se neobešel bez čelovky, která se asi tak do března stane mou nerozlučnou kamarádkou, po oba dny panovala příjemná podzimní teplota,  a oba běhy jsem si nadmíru užil - běželo se mi lehce, jako bych ani v nohách neměl tu tisícovku. Nebo možná právě proto? 

Zejména středeční výběh mě zase nabil energií a sebedůvěrou, které budu před maratonem potřebovat asi pořádný vagón, neb jak jsem někde četl - půlmaraton je o nohách, maraton o hlavě. A každý takový výběh, kdy si s naprostým klidem, pohodou a lehkostí zaběhnu 13 kilometrů, kdy mě vůbec nic nebolí, kdy si krásně hlídám tempo, mě posune o kus blíž k té 42 kilometrů vzdáleně metě. 

Čas běží a Den D se blíží, Tak ještě pár takových příjemných běhů jako byl ten včerejší, abych si v neděli 9.října, až budu stát na Malém náměstí v Hradci, mohl v klidu říci - To dáš!!! Uběhl jsi 1000 kilometrů, uběhneš i maraton :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat