pondělí 26. září 2016

První třicítka

Hradecký maraton se neúprosně blíží - kde jsou ty časy, kdy jsem se rozhodl uběhnout maraton a zároveň začít psát běžecký blog! Tehdy jsem měl před sebou neskutečných tři a půl měsíce, teď už mi zbývají pouhé dva týdny!


A tak se rozhoduji zaběhnout si aspoň jednou běh delší než 30 kilometrů, ať vidím, jak na tom jsem :-) Předminulý víkend bylo moc velké vedro, minulý víkend jsem běžel v Českém Ráji, teď je poslední šance!  A tak vstávám v neděli před pátou, v naprosté tichosti se oblékám, snídám a ve tři čtvrtě na šest vybíhám. Je tma a zima. Rána jsou už pořádně studená! :-) Zapínám čelovku. Držím se osvědčené trasy kolem Lukavice, jen přemýšlím, jakými triky udělat ze své oblíbené osmnáctikilometrové trasy třicetikilometrovou :-) Nakonec vložím do velké trasy dva menší okruhy, takže někudy poběžím vícekrát - to nevadí, ne? :-)

Pomalu se rozednívá, vypínám čelovku. Zároveň se začíná trošku oteplovat. První vložený okruh mám za hodinku za sebou, vychází slunce, na 11 kilometru vyndavám z batohu Mixitku a začínám pomalu průběžně doplňovat energii. Teď velký okruh přes Kvasiny, Solnici a Litohrady. Na dvacátém kilometru jsem v Lipovce, zatím se cítím čerstvý a fit, před sebou nejprotivnější kopec. 

Je fakt protivný, ale mám ho za sebou. Překonávám hranici půlmaratonu. Posléze i hranici 22 kilometrů, můj dosavadní rekord z Kecskemetu. :-) Na 22,5 km krátká zastávka na napití a znovu vybíhám. Rozbíhám se těžce, ale zanedlouho už zase běžím svým poklidným tempem mezi 6:20 - 6:30 minut na kilometr - tímto tempem bych chtěl běžet pak i maraton.

Ještě jeden malý okruh, kilometry utěšeně přibývají, Mixitka pomalu ubývá, slunce vysoko na obloze, už je příjemné teplo, cítím se pořád přiměřeně, žádná veliká krize na mě dnes nevybafla - ta na mě čeká zřejmě až na tom maratonu. :-)

Krátce po deváté jsem zpátky, hodinky vypínám na 30,24 km - třicítka padla! Poprvé přes třicet! Cítím se unavený, ale jinak OK. Teď ještě pár "kratších" běhů a do dvaceti kilometrů za dva týdny přijde hodina pravdy :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat