čtvrtek 14. července 2016

Projekt Kocour

Tak dneska mi dalo asi nejvíc práce vymyslet nějaký smysluplný nadpis článku. Den pro Kocoura? Běh za Kocourem? Kocourobraní? Kocouří běh?


Proč tam mám pokaždé toho Kocoura s velkým K? Vysvětlení je prosté - i my běžci jsme společenští lidé a čas od času zatoužíme po kontaktu s jinými běžci, po výměně běžeckých zkušeností, diskuzi o posledních trendech v běžeckém sportu a podobně. A ač to tak nevypadá, tak i my si občas dáme nějaké to pivko. A odtud už je jen kousek ke vzniku projektu Kocour.

Představte si situaci - dva běžci kamarádi bydlí ve dvou rozličných, byť ne příliš  geograficky vzdálených lokalitách a čas od času si chtějí vyměnit své běžecké dojmy a zkušenosti u orosené sklenice. Co dělat? Běžec A přijede do místa pobytu běžce B a jdou spolu na pivo, přičemž běžce A poté čeká mnohdy strastiplná doprava veřejnou dopravou domů. Či nedejbože je potřeba dokonce do Projektu zapojit manželku C, která pro běžce A přijede autem!  Nebo přijede běžec B do místa pobytu běžce A a situace se opakuje, snad jen s vyjímkou, že manželku C vystřídá manželka D.  A nebo, a v tom spočívá genialita projektu Kocour, si oba běžci vyberou neutrální místo k setkání zhruba uprostřed a aby to bylo stylové, oba na toto místo setkání doběhnou, čímž si zároveň splní i své denní tréninkové dávky. A pokud se náhodou ona neutrální půda jmenuje restaurace U Kocoura, je myslím jasné i kódové označení celého Projektu :-)

V úterý večer tedy opět po čase nastal onen Den K a my se rozběhli ke Kocourovi. Běh byl příjemný, klidný, byť jsem si jej okořenil jedním dlouhým táhlým kopcem a Matka Příroda jej navíc okořenila dusným počasím. Dvě hodinky jsme v klidu poseděli, popovídali si, naplánovali další i akce i další termín setkání v rámci Projektu a po desáté večer jsme se odebrali na zastávky autobusu, abychom se teď již jako normální občané odebrali do svých domovů prostřednictvím veřejné dopravy - ruku na srdce - s pivem v žaludku se špatně běží! :-) 


Žádné komentáře:

Okomentovat